Doorgaan naar hoofdcontent

Volgers

Winter boek

Hallo Studio Light fans!

Vandaag wil ik jullie eens wat anders laten zien dan een kaart.
Het is een oud boek dat ik heb veranderd in een kaartenhouder.
Hiervoor heb ik de Winter Trails lijn van Studio Light gebruikt, voor een stoere look.
Ik heb allemaal rolodexkaartjes gemaakt en in het boek verwerkt.


Het is een oud kinderboek geweest dat ik gepimpt heb.
Wat voor boek je gebruikt is niet belangrijk, het is wel mooi dat de pagina's een 
beetje vergeeld zijn.
Mijn boek is 12 x 19 cm en heeft 65 pagina's.
Alle pagina's heb ik dubbelgevouwen, zoals je ziet op de foto hieronder.
Op deze manier ontstaat de waaier vorm.


De kaft van mijn boek was geplastificeerd en daarom heb ik de randen van het boek eerst in de Gesso gezet, zodat de Roestpasta dat ik later ga gebruiken goed hecht.
Vervolgens heb ik eerst de binnenkant van de kaft beplakt met zwart kraftpapier dat een halve centimeter kleiner is dan de kaft en daarop het basispapier dat weer een halve centimeter kleiner is dan het kraftpapier.
Daarna heb ik alle randen van de kaft met Roest pasta bewerkt tot dat de hele roze kaft verdwenen is en er lekker stoer uit ziet.
Als laatste heb ik de tekst WINTER met zwarte houten letters opgeplakt.


Nu kun je beginnen met met de inhoud van het boek.
Hierin kun je je helemaal uitleven.
Je kunt heel veel verschillende kaartjes, tags en stansjes verwerken. Alles kan! En zoveel als je wil.

Wat ik heb gedaan is:  in totaal 8 rolodex kaartjes gestanst uit wit, kraft en zwart papier.
Ook heb ik 2 tabjes gestanst en die verdeeld in het boek geplakt



Met de paperpads, plaatjes en stansjes heb ik de rolodex kaartjes gemaakt.
Hierbij heb ik wel rekening gehouden met de plaats waar het kaartje in het boek komt.
Het kaartjes moeten wel met de versierde kant naar voren zitten zodat je niet tegen de achterkant kijkt of dat het plaatje op kop zit.


Ook heb ik dus verschillende tags gestanst en tussen de bladzijden verwerkt.
Op de foto hierboven zie je wat ik allemaal gemaakt heb.
Je kunt hierin dus helemaal je creativiteit in kwijt en net zoveel (of weinig) maken als dat je zelf mooi vindt. 


Hierboven zie je hoe het tabje vastgeplakt zit aan de pagina. Zo kun je die leuke stansjes ook in dit project verwerken.

Hieronder vindt je een overzicht van alle gebruikte materialen:






















Reacties

  1. Wauw, wat een mooi boek is dit! Super leuk en wat een mooie spulletjes heb je gebruikt. Heel leuk idee, wel een werkje maar het resultaat is prachtig! Groetjes Ela

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

1001 mogelijkheden

Hallo allemaal, "1001 mogelijkheden" heb ik deze blogpost genoemd en daarmee doel ik op de ticket mal. De mogelijkheden met deze mal zijn eindeloos. Vandaag laat ik zien dat je er ook een hele mooie double Z fold card mee kunt maken. In combinatie met het prachtige paperblock Love & Home komt het heel mooi tot zijn recht Natuurlijk heb ik er ook weer label in verstopt. Ik  heb veel detailfoto's gemaakt, zo kun je goed zien hoe ik de kaart heb gemaakt. De basis voor deze kaart is een linnenkarton kaart van 13,5 x 27 cm Deze heb ik gerild op 8,5 en 13,5 cm. Daarop heb ik stukken kraftpapier geplakt van 13 x 8 cm, 13 x 4,5 cm en 13 x 13 cm. Daarop weer designpapier  van 12,5 x 7,5 cm, 12,5 x 4 cm en 12,5 x 12,5 cm  De ticket mal heb ik ook gestanst uit wit linnenkarton en op 5 cm vanaf de gaatjes gerild. Hierop heb ik ook weer kraftpapier en designpapier geplakt. Dit papier heb ik met de mal uitgestanst

Waslijn met babysokjes

En we gaan vrolijk verder met de geboortekaartjes... Deze waslijn met babysokjes heb ik gemaakt met de creatable, stempel en het papier van Eline Pellinkhof. De sokjes heb ik aan het touw geplakt en vervolgens kleine wasknijpertjes er op gezet. Op de wasknijpertjes heb ik kleine houten hartjes geplakt van Xenos. Het resultaat is toch super schattig!!

Sending Joy

Hallo allemaal,  Vandaag wil ik jullie weer een kerstkaart laten zien. Deze is gemaakt met de nieuwe Sending Joy lijn van Studio Light. Deze is vanaf volgende week verkrijgbaar in de hobbywinkels.  Als basis voor deze kaart heb ik de Essentials mal SL-ES-CD70 gebruikt. De lichtgroene matlaag komt uit SL-ES-PP05. Het rode designpapier komt de paperpad die bij deze Sending Joy lijn komt SL-SJ-PP10. Het groene designpaper met de kerstboom takjes komt uit de andere paperpad SL-SJ-PP11. De 2 lagen van de kerstboom heb ik allebei met 3D foam opgeplakt zo krijgt de kerstboom meer diepte.  De slingers, kerstballen en ster zijn gestanst met SL-SJ-CD51.  De losse plaatjes komen uit diecut boekje SL-SJ-DCB08.   Om de kaart helemaal af te maken heb ik nog 2 roze enamel dots opgeplakt. Het papier is zo mooi dat het verder niet veel nodig heeft.  Groetjes Geralien