donderdag 27 september 2018

Krimpfolie projecten

Hallo allemaal,

Op 7 oktober is er een kaarten- en hobbybeurs in Beltrum, deze wordt georganiseerd door Dekoratief Marian. Op deze beurs zal ik laten zien wat er allemaal mogelijk is met de krimpfolie sleeves van Studio Light.
Onder andere zal ik dit leuke setje bij me hebben,
Ik heb hiervoor de krimpfolie's om verschillende materialen laten krimpen en gecombineerd met schoolbordverf.


Om het broodplakje heb ik een grote sleeve gedaan en laten krimpen totdat het strak zat.
Vervolgens heb ik de sleeve afgeplakt met schilderstape en toen het broodplankje geschilderd met de schoolbordverf.
Voor het wijnglas heb ik een kleine sleeve gebruikt.
Nadat het om het glas gekrompen was heb ik het pootje van het glas eerst met 3 lagen verf bewerkt en toen dat goed droog was het glas zelf. Ik heb een afbeelding op de sleeve uitgekozen die ik in het zicht wou houden en vervolgens heb ik daar omheen de verf aangebracht.
Toen de laatste laag nog nat was heb ik de rand van het glas in de glitters gehouden zodat dit aan de natte verf bleef kleven. Dit geeft een feestelijk effect.
Door in het wijnglas een waxinelichtje te zetten schijnt dat licht mooi door de sleeve.

De grote conserve pot heb na het aanbrengen van de sleeve de verf aan de boven - en onderkant gesponst. Na het drogen een touwtje met een houten belletje om de opening gestrikt.
In de pot heb ik een laag rijst gedaan en daar de kaars ingezet.
Afhankelijk van de grootte van de kaars kun je de hoeveelheid rijst aanpassen.Wil je ook meer weten over deze krimpfolie sleeves? Kom dan gezellig langs op 7 oktober.

Groetjes Geralien


1 opmerking:

  1. Wat een leuk idee om die krimp folie op deze manier te gebruiken en dan in combinatie met schoolbord verf erg leuk gemaakt, krijg er meteen ook een idee bij , niet goed eigenlijk want ik heb al zoveel ideeen die ik nog wil uitproberen voor de hobby beurs die hier in Obdam is op 4 november. Druk druk druk, maar ook wel weer een uitdaging.
    groetjes Marjan.

    BeantwoordenVerwijderen