Doorgaan naar hoofdcontent

Herfstkaart

Hallo allemaal, 

Vandaag eindelijk weer eens tijd gehad om te knutselen. De zonnebloem stansen van Studio Light zijn zo mooi dat ik die eens wilde gebruiken. Ik heb deze keer een modern kaartje gemaakt in zwart-wit-geel en groen. Het model is een Z-fold card. Deze is heel eenvoudig te maken, ik leg het in deze blogpost uit:


Een zwarte kaart van 13,5 x 27 is gerild op 6 en 12 cm. Op alle delen heb ik eerst geel papier uit Essentials paperpad Brights SL-ES-PP04 geplakt. De afmetingen hiervan 1 x van 13 x 14,5 cm en 2 x van 13 x 5,5 cm. Vervolgens zwart/wit gestipt papier uit paperpad KJ-BBKJ-PP09  1 x van 12,5 x 14 cm en 2 x van 12,5 x 5 cm.
Met SL-BF-CD76 heb ik het raster gestanst ook uit hetzelfde zwart, geel en zwart/witte papier. Deze heb ik voor een klein deel op het kleine deel van de kaart geplakt. 
De zonnebloemen, pompoen en blaadjes zijn gestanst met SL-BF-CD56,  SL-BF-CD57 en SL-BF-CD58. Het groene papier van de blaadjes en het bruine papier voor het hart van de zonnebloem komt uit SL-BF-PP13. Uit groen papier uit diezelfde paperpad heb ik een strook van 12 x 5 cm gesneden en daar de tekst Hoera! Op gestempeld met STAMPSL521.
Bovenaan heb ik een zwarte cirkel geplakt waar het raster achter geschoven kan worden. 

Nog een paar vallende blaadjes maken deze herfst kaart af. 

Er is van Studio Light nu ook tacky glue verkrijgbaar SL-ES-GLUE01. Hiermee heb ik alles vastgeplakt behalve de losse plaatjes, die heb ik met 3D foam opgeplakt. 

Groetjes Geralien 

 

Reacties

  1. Een prachtige kaart, erg mooi deze zonnebloemen , passen goed in deze herfsttijd.
    Groetjes van Marian.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Warm Wishes

Hallo allemaal,  Vorige week zijn er weer 2 hele mooie Essentials mallen van Studio Light uitgekomen. Met deze mallen kun je weer heel makkelijk hele mooie kaatmodellen maken. Deze kaart heb ik met 1 van deze mallen (STENCILSL370) gemaakt. Het papier, plaatje en labels komen uit my Favourite Crafting Book STANSLBLOKSL97. Achter het plaatje heb ik de mooie takken krans uit de Wonderful Autumn lijn gebruikt. Het leuke bloemetje heb ik met STENCILSL334 gestanst en het hart van de bloem een plakpareltje geplakt.  De hertjes heb ik een beetje bruin gemaakt met Distress inkt en witte stippen gegeven met een witte gelpen.  De kleine sneeuwvlokken op het ronde deel van de kaart komen uit STENCILSL318. Gebruikte materialen: Groetjes Geralien   

Vouwkaart met Layered Dies

Goedemorgen allemaal, Vandaag wil ik jullie deze kaart laten zien. Het is vouwkaart waarin ik de Layered dies van Studio Light. De Layered dies zijn mallen waarmee je papier kunt uitstansen en de uitgestanste delen op elkaar kun plakken en op die manier een 3D plaatje maakt. Wat ook kan met die mallen is dat je de afbeeldingen in het papier laat zitten en door de kaart te vouwen ontstaat dus ook een 3D afbeelding. Ik heb een zwart scrapvel van 30,5 x 30,5 doormidden gesneden, dan heb je dus een kaart van 15,2 x 30,5 cm. Deze heb ik om de 7,6 cm gerild en zigzag gevouwen. UIt het mooie designpapier uit de A5 paperpads van Studio Light heb ik in totaal 8 strookjes gesneden van 14,7 x 7,1 cm uit 4 verschillende designs. Door de grootste cirkel uit de set te stansen uit het designpapier heb ik de plaats bepaald waar de de opening in het designpapier komt. Doe dit met 6 van de 8 designpapiertjes. De 2 designpapiertjes die je voor de achterkant wil gebruiken hoef je ge

1001 mogelijkheden

Hallo allemaal, "1001 mogelijkheden" heb ik deze blogpost genoemd en daarmee doel ik op de ticket mal. De mogelijkheden met deze mal zijn eindeloos. Vandaag laat ik zien dat je er ook een hele mooie double Z fold card mee kunt maken. In combinatie met het prachtige paperblock Love & Home komt het heel mooi tot zijn recht Natuurlijk heb ik er ook weer label in verstopt. Ik  heb veel detailfoto's gemaakt, zo kun je goed zien hoe ik de kaart heb gemaakt. De basis voor deze kaart is een linnenkarton kaart van 13,5 x 27 cm Deze heb ik gerild op 8,5 en 13,5 cm. Daarop heb ik stukken kraftpapier geplakt van 13 x 8 cm, 13 x 4,5 cm en 13 x 13 cm. Daarop weer designpapier  van 12,5 x 7,5 cm, 12,5 x 4 cm en 12,5 x 12,5 cm  De ticket mal heb ik ook gestanst uit wit linnenkarton en op 5 cm vanaf de gaatjes gerild. Hierop heb ik ook weer kraftpapier en designpapier geplakt. Dit papier heb ik met de mal uitgestanst