dinsdag 8 januari 2019

Vouwkaart met Layered Dies

Goedemorgen allemaal,

Vandaag wil ik jullie deze kaart laten zien.
Het is vouwkaart waarin ik de Layered dies van Studio Light.
De Layered dies zijn mallen waarmee je papier kunt uitstansen en de uitgestanste delen op elkaar kun plakken en op die manier een 3D plaatje maakt.
Wat ook kan met die mallen is dat je de afbeeldingen in het papier laat zitten en door de kaart te vouwen ontstaat dus ook een 3D afbeelding.


Ik heb een zwart scrapvel van 30,5 x 30,5 doormidden gesneden, dan heb je dus een kaart van 15,2 x 30,5 cm. Deze heb ik om de 7,6 cm gerild en zigzag gevouwen.
UIt het mooie designpapier uit de A5 paperpads van Studio Light heb ik in totaal 8 strookjes gesneden van 14,7 x 7,1 cm uit 4 verschillende designs.
Door de grootste cirkel uit de set te stansen uit het designpapier heb ik de plaats bepaald waar de de opening in het designpapier komt. Doe dit met 6 van de 8 designpapiertjes. De 2 designpapiertjes die je voor de achterkant wil gebruiken hoef je geen opening in te stansen.
Het eerst designpapier met opening heb ik op de voorkant geplakt met een stukje roze tule lint erachter om de kaart dicht te kunnen maken.
Vervolgens heb ik de mal met de vogeltjes in de opening van het designpapier op de kaart gelegd en gestanst.
Daarna kun je de kaart weer dichtvouwen en de volgende mal op de goede plak achter vogeltjes te leggen en weer te stansen.
De volgende mal doe je op dezelfde manier.


Als je alle afbeeldingen hebt gestanst kun je de andere designpapiertjes  erop plakken.
De kaart heb ik verder nog wat versierd met verschillende mallen.
De cirkel op de voorkant is een cirkel die uit één van de andere designpapiertjes was gestanst.
Dit papier is zo mooi dat je de afbeeldingen heel mooi kunt gebruiken als plaatje.


Ik hoop dat mijn uitleg een beetje duidelijk was? Wil je deze kaart ook maken maar liever niet in je eentje?  Geef je dan op voor een gezellige en creatieve workshop op 29 januari  2019. Deze workshop is inclusief deze Layered dies mal, koffie of thee en een koekje. 
Na deze workshop heb je de materialen en de techniek om deze kaart ook te maken.
Voor info en opgave kun je mij een mailtje sturen: geralienscreaties@gmail.com 


De gebruikte materialen:
4 opmerkingen: