Doorgaan naar hoofdcontent

Volgers

Witer Days Silhouet

Hallo Studio Light fans!

De Silhouet stans uit de Winter Days lijn van Studio Light is zo mooi!
Je kunt er op veel manieren mooie kerstkaart mee maken.
Vandaag wil ik jullie deze kaart laten zien.
Ik  zal uitleggen hoe ik het gemaakt heb.



Neem een A4 formaat zwart linnenkarton of kraftpapier.
(Op de foto heb ik een wit papier gebruikt zodat ik beter aan kan geven waar je moet rillen/vouwen en snijden)


Ril het A4 op de aangegeven stippellijnen op de foto hierboven.
En snij de lijn en het midden ook op de aangegeven plek.


Als je alle lijnen gevouwen en gesneden hebt leg dan je zwarte karton met de mooie kant naar boven voor je neer.



Leg de silhouet mal op de middelste vakken onderaan en leg de boom in de silhouet mal op de vouwlijn, zie foto hierboven.
Haal  nu het papier met de mal door je stansmachine.
Heb je een A5 stansmachine dan kun je het papier dubbelvouwen door het bovenste deel naar voren te vouwen. Je mal ligt dan tussen het papier, maar met de snijdende kant naar beneden. Dus het snijd dan alleen door de onderste laag van het papier.


Leg het A4 nu met de achterkant naar boven en de gestanste silhouet aan de bovenkant voor je neer.
Snij uit het sterren designpapier uit de paperpad 2 stukjes van 10 x 6,9 cm en plak ze op de 2 middelste stukjes op het onderste deel van de kaart. Zie foto hierboven
Doe dan lijm op de 2 buitenste delen en vouw de kaart dubbel zodat de silhouet bovenop de designpapiertjes ligt.
De beide buitenkanten zitten nu vast.
Vouw de kaart nu bij de vouw in de silhouet en tussen de designpapiertjes dubbel en laat het iets terug veren. De basis van de kaart is nu klaar.
Je kunt nu 2 stukjes designpapier van 10 x 6,9 cm uit ander designpapier snijden en op de voorkant aan beide kanten van de silhouette plakken.
Versier de voorkant verder met de ster uit het easyvel en losse sneeuwsterren die uit de achtergrond mal komen. In het midden van de sneeuwsterren heb ik nog een klein wit plakpareltje geplakt.


Gebruikte materialen:






Creatieve groet van Geralien!


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

1001 mogelijkheden

Hallo allemaal, "1001 mogelijkheden" heb ik deze blogpost genoemd en daarmee doel ik op de ticket mal. De mogelijkheden met deze mal zijn eindeloos. Vandaag laat ik zien dat je er ook een hele mooie double Z fold card mee kunt maken. In combinatie met het prachtige paperblock Love & Home komt het heel mooi tot zijn recht Natuurlijk heb ik er ook weer label in verstopt. Ik  heb veel detailfoto's gemaakt, zo kun je goed zien hoe ik de kaart heb gemaakt. De basis voor deze kaart is een linnenkarton kaart van 13,5 x 27 cm Deze heb ik gerild op 8,5 en 13,5 cm. Daarop heb ik stukken kraftpapier geplakt van 13 x 8 cm, 13 x 4,5 cm en 13 x 13 cm. Daarop weer designpapier  van 12,5 x 7,5 cm, 12,5 x 4 cm en 12,5 x 12,5 cm  De ticket mal heb ik ook gestanst uit wit linnenkarton en op 5 cm vanaf de gaatjes gerild. Hierop heb ik ook weer kraftpapier en designpapier geplakt. Dit papier heb ik met de mal uitgestanst

Waslijn met babysokjes

En we gaan vrolijk verder met de geboortekaartjes... Deze waslijn met babysokjes heb ik gemaakt met de creatable, stempel en het papier van Eline Pellinkhof. De sokjes heb ik aan het touw geplakt en vervolgens kleine wasknijpertjes er op gezet. Op de wasknijpertjes heb ik kleine houten hartjes geplakt van Xenos. Het resultaat is toch super schattig!!

Sending Joy

Hallo allemaal,  Vandaag wil ik jullie weer een kerstkaart laten zien. Deze is gemaakt met de nieuwe Sending Joy lijn van Studio Light. Deze is vanaf volgende week verkrijgbaar in de hobbywinkels.  Als basis voor deze kaart heb ik de Essentials mal SL-ES-CD70 gebruikt. De lichtgroene matlaag komt uit SL-ES-PP05. Het rode designpapier komt de paperpad die bij deze Sending Joy lijn komt SL-SJ-PP10. Het groene designpaper met de kerstboom takjes komt uit de andere paperpad SL-SJ-PP11. De 2 lagen van de kerstboom heb ik allebei met 3D foam opgeplakt zo krijgt de kerstboom meer diepte.  De slingers, kerstballen en ster zijn gestanst met SL-SJ-CD51.  De losse plaatjes komen uit diecut boekje SL-SJ-DCB08.   Om de kaart helemaal af te maken heb ik nog 2 roze enamel dots opgeplakt. Het papier is zo mooi dat het verder niet veel nodig heeft.  Groetjes Geralien