zondag 8 april 2018

ijsstokjes kaarten

Hallo allemaal,

Gisteren mocht ik een workshop verzorgen op de Hobby dag voor het Oosten.
Deze keer had ik ijsstokjes kaarten gemaakt van 3 verschillende papier lijnen van Studio Light namelijk: Industrial 2.0, Romantic Botanic en Celebrate Spring.


De werkbeschrijving voor de Industrial 2.0 lijn:

Vouw het kraftpapier (10 x 29,7 cm)dubbel. Begin bij de vouw de ijsstokjes op te plakken. Om mooi recht te plakken  kun je de lijnen op je snijmat als hulpmiddel gebruiken. Zet eventueel als je klaar bent iets zwaars op de ijsstokjes zoals je telefoon of koffiebeker. Dan blijven de ijsstokjes mooi plat op de kaart liggen.
Bewerk de randen van de papiertjes uit het pakketje met de bruine inkt. Plak het kleinste rondje in het bierdopje. Knip het frame met de tandwielen in 4 stukken. En plak de papiertjes samen met de stukjes tandwielen op je ijsstokjeskaart. Plak het plaatje met 3D foam op de kaart.
Plak het bierdopje, de tekst en de knoopjes op de kaart
Knip het stukje karton dat onder de ijsstokjes uitsteekt af en knip de achterkant van de kaart op de zelfde lengte af. Bewerk de zijkanten van de ijsstokjes met de bruine inkt.
Sla het touwtje om de voorkant van je kaart en maak er knoopje  in.De werkbeschrijving voor de Romantic Botanic en Celebrate Spring:

Vouw het kraftpapier (10 x 29,7 cm) dubbel. Begin bij de vouw de ijsstokjes op te plakken. Om mooi recht te plakken  kun je de lijnen op je snijmat als hulpmiddel gebruiken. Zet eventueel als je klaar bent iets zwaars op de ijsstokjes zoals je telefoon of koffiebeker. Dan blijven de ijsstokjes mooi plat op de kaart liggen.
En plak de papiertjes op je ijsstokjeskaart. Plak het plaatje met 3D foam op de kaart.
Plak het fotolijstje, roosjeskant, plakparels en de knoopjes op de kaart
Knip het stukje karton dat onder de ijsstokjes uitsteekt af en knip de achterkant van de kaart op de zelfde lengte af. Bewerk de zijkanten van de ijsstokjes met de bruine inkt.
Sla het touwtje om de voorkant van je kaart en maak er strikje in.Ik hoop dat jullie het mooie kaarten vinden, ik vond het in ieder geval weer heel leuk om te maken.

Tot de volgende keer!

Groetjes van Geralien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten