woensdag 3 mei 2017

Zelf achtergrond maken

Hallo allemaal,

Een tijdje geleden heb ik meegedaan aan een Challenge op het Scr@p-cards challenge blog en ik was de gelukkige winnaar geworden met met mijn vlinderkaart.
Naast een leuke prijs die ik gewonnen had mocht ik ook gast designer zijn voor de volgende challenge. Super leuk natuurlijk, de uitdaging is deze keer maak je eigen achtergrond, dus niet een designpapier maar met bijv. embossen of stempelen.
Dat is voor mij ook een uitdaging aangezien ik altijd designpapier gebruik, maar ik ben er mee aan de slag gegaan en ben heel tevreden met het resultaat.


Voor de achtergrond heb ik een stevig stuk papier genomen en eerst in de witte Gesso gezet.
Daarna heb ik de achtergrond geel gemaakt met gele Gelatos.
Hier overheen heb ik weer verdunde Gesso aangebracht om de volgende laag goed te laten hechten.
Vervolgens heb ik structuurpasta gemengd met roze Gelatos.  De structuurpasta heb ik aangebracht over een mask van de Celebrate Spring lijn, hiermee heb ik ongeveer de halve kaart bedekt.
Over de nog natte structuurpasta heb ik reflex perlen gestrooid voor wat extra bling bling.


Het linker deel van de kaart waar geen structuurpasta zit heb ik met de achtergrond stempel waterdruppels met bruine inkt gestempeld.
De randjes van dit kaartje heb ik bruine Distress inkt bewerkt.
Nadat dit kaartje goed gedroogd is heb ik het op een dubbele witte kaart geplakt van 10,5 x 14,8 cm met de vouw aan de bovenkant.
Om de voorkant van de kaart heb ik een jute touwtje geslagen en gestrikt.


Verder heb ik de kaart versierd met een bingokaartje dat ik gestempeld heb met BASICSDC05 en een ornamentje dat gestanst is STENCILSL40 uit kraftpapier


Het chipboard takje dat ik op de kaart verwerkt heb zat dus in mijn prijzenpakket. Dat vond ik er mooi bij passen en natuurlijk helemaal leuk om voor dit voorbeeldkaartje te gebruiken.


Ik hoop dat jullie het een mooie kaart vinden, graag toto de volgende keer!

Groetjes Geralien

3 opmerkingen:

 1. Ik vind je gast DT kaart zo schitterend geworden en ook voor ons was het best een uitdaging hoor! Maar je hebt het ontzettend goed gedaan met een schitterend resultaat en dat zonder dessin papier?! Heel erg bedankt dat je dit prachtige kaartje voor ons hebt willen maken Geralien! Fijne dag....groetjes van Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kaart !!
  Je achtergrond is echt super mooi geworden
  Groetjes van Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kaart! En wat een mooie achtergrond heb je gemaakt!
  De bingokaartjes zijn super hè, ik heb ze ook ontdekt ;-)
  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen